Det är mycket nu

Har fullt upp med min B-uppsats i historia. Det är mycket att läsa och skriva. Hu. Men det är roligt och jag har ju faktiskt valt det själv så jag ska inte klaga. Inte egentligen... Hehe. Men lite ibland kan man väl få gnälla.
 
Dessutom har jag fått en lärarkandidat som jag ska hjälpa på bästa sätt på jobbet, och visst blir det ett merarbete med en kandis i hasorna, det går inte att förneka. Nu är hon lättsam och bra, och det visar sig att vi har jobbat på samma ställe som sjuksyrror så det blir en del skvaller, så det blir inte så betungande ändå. Tur det.
 
Det går fortsatt bra med min viktkamp, och jag kämpar varje dag mot sockermonstret, och varje dag blir en aning lättare. Idag har jag faktiskt inte haft något särskilt sug. Jag har varit ganska mätt (eller ok, egentligen o-hungrig, mätt är väl att ta i...), så jag har inte känt att jag behöver något extra. Idag gick jag dessutom en promenad på lunchen och det är verkligen jätteskönt att kunna göra det. Det blir bara 20 minuter, men det räcker för att jag ska känna mig piggare och att det ska kännas nyttigt och bra i kroppen resten av dagen. 20 minuter är bättre än inget alls.
 
Nä, nu är det dags att plugga vidare. Tur det finns gott Rooibos-te att dricka till. 

- 3 kg på 2 veckor.

Vägde in mig idag och denna vecka blev det -1,3 kg. Härligt. Det var bra ändå med tanke på att jag inte rört på mig särskilt mycket denna vecka, och att jag åt och drack lite mycket i lördags kväll till middag.Det rymdes ju inom veckans bonuspoints, men ändå. Jag vill hålla mig strikt i början för att få fart på viktnedgången och ta tag i mina dåliga vanor. Konstigt nog har jag inte saknat godis/choklad/socker särskilt mycket, och det kan ha att göra med att jag får ju äta obegränsat med frukt. Nu äter jag inte särskilt mycket av det heller, utan det blir bara när jag har ett extra sug efter sött. Idag pratade coachen på Viktväktarna om påsken som nu närmar sig, och hur man tacklar utmaningarna som blir med maten, eller snarare påskgodiset. Hon hade ett påskägg fyllt med vanligt godis och det luktade sååååå gott. Men jag var verkligen inte ens frestad att ta en bit. Eller, jo, lite frestad var jag, men det gick faktiskt fort över.
 
Nu har jag fått lite tankar på hur jag ska planera mitt ätande under påsken, och det blir nog inte jättesvårt eftersom vi ska vara hemma över själva påskhelgen. Värre blir det veckan efter då vi åker till Kiruna och ska vara där en vecka. Där brukar vi gödas rejält, så jag måste hitta strategier för att stå emot alla frestelser och äta rätt. Gulp!
 
Men jag fick i alla fall min första guldstjärna idag för 3 kg ner! Hurra!

-1,7 kg!

Oj, vad jag känner mig nöjd efter första veckan på Viktväktarna. Minus 1,7 kg! Det var inte illa pinkat av en trähäst! Känner mig jätteglad och peppad, och hoppas att det kan fortsätta gå bra. Förhoppningsvis kan jag nå målvikt denna gång.
 
Tjohej!