Om en vecka...

Befinner vi oss på planet på väg till Egypten och till det här hotellet i Makadi Beach söder om Hurghada. Ska bli sååååå skönt med lite sol på näsan. Idag vräker snön ner, så nu känns det extra skönt att räkna ner.
Bildresultat för makadi beach
 
Flera har frågat om det är säkert att åka dit. Well, jag tänker såhär. Vi är inte säkra någonstans längre. Vi har ju haft terrordåd i centrala Stockholm också, något vi kanske inte trodde för ett år sedan, men jag vägrar vara rädd. I och med att jag vägrar vara rädd för att åka iväg och njuta så känner jag att jag på mitt eget sätt bekämpar terrorismen. De vill att vi ska vara rädda, och det tänker jag inte ge dem. Vi var i Hurghada för ett par år sedan, och precis utanför staden finns en militärbas som ser till att skydda bland annat turisterna då det är en så pass stor inkomstkälla för Egypten, så jag känner ingen oro. Sedan kan saker hända, absolut, men det kan som sagt hända även i den lugnaste ankdamm som Sverige. Troligtvis håller vi oss bara vid hotellområdet och kanske åker till själva Hurghada för att shoppa lite, i övrigt får vi se hur läget är när vi kommer ner, om man kan åka på utfärd till Konungarnas dal t ex. Det ser vi om drygt en vecka. 
 
Hurra! 

Slå ihop två manus?!

När jag ligger och ska somna så kommer jag på en briljant idé. Jag har ju två manus som slåss om utrymmet i mitt huvud. Det är en feelgood och en contemporary romance, där huvudpersonerna i båda manusen ligger mig varmt om hjärtat. Det lustiga är att i feelgoodmanuset så saknade jag en antagonist som var just den personen som fanns i romancemanuset. Istället för att skriva två olika manus så kom jag på att jag kanske skulle ta och slå ihop dem och göra de tu till ett?! Är det Valentindagen så är det, hehe.
 
Nu ska jag bara göra om min fina struktur som jag gjorde till feelgoodmanuset och få ihop det på nytt med nya karaktärer och delvis ny handling. Grundhandlingen i feelgoodmanuset kommer vara kvar, då handlingen i romancemanuset är något för svagt att bygga på just nu. Men lite nytt blir det ju då det ramlar in minst en ny person med andra mål än den antagonist jag har just nu.
 
Hurra! Ibland överraskar jag mig själv.
 
Happy Valentine's Day, by the way!

Sakta framåt

Men stopp och belägg nu. Vart tar tiden vägen egentligen?! Det känns verkligen som jag inte hinner med en bråkdel av det jag vill. Phu. Dottern (med pojkvän) har flyttat till en lägenhet inne i stan som de hyr i andra hand, så vi har hjälpt till lite grann där (det är mest mammahjärtat som trasas sönder lite av det faktumet att hon nu inte ens bor i samma kommun som mamma...), sedan är det ... livet som kommer emellan. Många tankar samsas om utrymmet i min hjärna, och maken och jag har många diskussioner om vad vi vill med livet. Han har precis tackat ja till ett nytt jobb, och jag ... ja, vi får väl se vad som händer. Drömmar finns ju. Mer än så säger jag inte just nu.
 
Jag läser och jag skriver om min feelgood. Det är inte ens redigering vi pratar om, utan en total omskrivning då jag måste ändra om en massa saker för att få strukturen på plats, och då kommer vissa händelser senare i manuset som jag placerat ganska tidigt förut. 
 
Vad skriver ni om idag?