Födelsedagsfirande - check!

Idag för 11 år sedan blev jag mamma igen för andra gången. Maken och jag hade fått kämpa länge för att få honom till oss. Det tog många år och många turer mellan hopp och besvikelse innan det slutligen resulterade i vår Isak. Det är ju ingen självklarhet att få barn, det blev vi verkligen varse då jag ändå var lite äldre. Men han är här, och idag blev han 11 år. 

Sonens önskemål för middag var på en lyxkrog här på ön, men den har inte öppet på vardagarna under vinterhalvåret, så då blev det andrahandsvalet: O´Learys. Jag åt en pulled oumph (är ju numera vegan/vegetarian), men den var lite småtråkig. Pommesen och coleslawen var godast. Och saltgurkan. Älskar saltgurka. Maken hatar det så jag fick hans också.
 
Inget skrivande idag, men manuset har rört sig i huvudet i alla fall. Nu blir det sova. Gudars så trött jag är...!

Den viktiga början i manuset

 Vi vet ju alla hur viktigt det är med början i en bok. Det är den som sätter tonen, det är den som avgör om du vill läsa vidare eller om du lägger den åt sidan. När man läser på förlagens information och tips om hur de vill ha manusen, så står det ofta att de vill att man ska lägga krutet på de tio första sidorna för att fånga läsarna. Där jobbar jag på just nu. Jag fick respons från lektören på manuset för ett par år sedan, och hon tyckte att jag hade en bra ingång i manuset där man kastas rakt in i handlingen. Men jag vill förbättra det ännu mer, och spetsa till det lite till mellan min hjältinna och min hjälte (samt min antagonist). Det pysslar jag med just nu.

Vad har ni skrivit idag?

 Bilder tagna i augusti ute vid Björkvik, längst ut på ön, bara ett par km från där vi bor. Så vackert.

God morgon

Igår hade jag fullt upp så jag hann inte blogga. Först åkte jag för att träna en sväng på gymmet, sedan var det förberedelser inför sonens kalas/grabbkväll som ägde rum på kvällen. 5 preteen-killar, men det gick lugnt till och det var jätteskönt för alla. Sonen somnade nöjd och vi föräldrar kraschade utmattande i soffan. Han fyller år imorgon, så idag blir det mer förberedelse

En trött och svettig jag på gymmet igår. Idag har jag träningsvärk.