Julsmaskens från Jordanien

I år firade vi ju jul i Jordanien. Ett annorlunda och jättehäftigt land som vi kommer åka tillbaka till och bekanta oss mer med.
 
Hotellet vi bodde på hade ordnat ett jättefint julbord på julafton med internationell mat, MEN de hade faktiskt också GRAVLAX! Min jul var räddad! Tyvärr fanns ingen gravlaxsås, men det gjorde inget. Bara att få sitta där i Jordanien och äta gravlax på julafton, det var härligt.
 
dessertbordet gick inte av för hackor det heller. Här är ett axplock av vad som fanns. Jag var så himla mätt efter maten så jag orkade inte äta så mycket.
 
"Merry christmas-plattan" och den rosa julgranen var av choklad. Det blå var en macaron på en pinne. Under den rosa julgranen: en "chokladskål" med chokladmousse, minimaräng och syltade apelsinskal, sparyat med guldfärg. I vita skålen en crème caramel med moccasmak. Himmelsk! Nederst en "chokladskål" med hallonmousse och en marängsnurra sprayad med guldfärg och med "strössel" i olika färger. Allt var så himla gott. Kom ihåg att det här är en kraftigt förstorad närbild, så alla de här rätterna var ju små munsbitar bara.
 
 
 

En mini-glaspinne med våffla i olika färger och någon slags fruktmousse inuti. Populär bland barnen...


Saknar allt det goda just nu...

En himla praktisk pryl - armstödsbrickan!

God morgon!
 
Hoppas ni har sovit gott. Inte jag. Jag vaknade vid 6-tiden och kunde sedan inte somna om. Öken! Jag som är så trött... Nåja.
 
Häromdagen var vi på Chilli och köpte lite småprylar, och då hittade vi bland annat den här superpraktiska armstödsbrickan! Jag har länge velat ha någonting som jag kan ställa min kaffekopp på när jag sitter uppkrupen i mitt soffhörn. Soffbordet är för långt bort och på fönsterbrädan blir för jobbigt, då måste jag ju hålla på och vända på mig... Hehe. Men den här brickan är ju perfekt. Den kan anpassas till vilket armstöd som helst. Min dag är räddad!
 
 
 

God fortsättning!

Jahapp, så har en helt ny blogg sett dagens ljus. I de darrande första timmarna av det nya året skapade jag den här bloggen. En feel-goodblogg som är helt fri från elakheter. Hoppas du kommer trivas här.
 
först lite fina inspirationsbilder på min nyårsdukning för mig, maken och sonen. Vi hade en riktigt lugn och skön nyårskväll. Härligt!