Heja heja! En tredjedel av uppsatsen är inte fy skam!
Apropå granskott; en bekant använder sådana i matlagning, lägger in antingen ensamma eller tillsammans med typ kantareller. Skitgott serverat på rätt sätt :-)
Det låter gott med granskott i matlagning, även om jag aldrig smakat det. Bland Egna texter på min hemsida finns några dikter (definitivt inte mitt rätta element men ibland hoppar orden på en och kräver att få bli skrivna, oavsett ens förmåga att hantera formatet) men just den här handlar om vårens granskott så jag tänkte den kunde vara rolig att läsa i sammanhanget.
http://elisabetnielsen.blogspot.se/2014/07/vargron-frans.html
Senare försökte jag, som ett experiment, göra om dikten till ett slags lyrisk prosa. Jag vet just inte om det blev så mycket bättre.
http://elisabetnielsen.blogspot.se/2014/07/fran-poesi-till-prosa-ett-experiment.html
skriven
Hoppas det går bra med uppsatsen. Skall jag bekänna en sak? Jag har en motsvarande svaghet för för färska granskott som om bara några månader kommer att pryda granarna som en ljusgrön frans. Så lena och härliga att röra och dra i - tills de en dag plötsligt blivit stela, styva, stickande barr. Säsongen är kort!