Det kommer aldrig mer vara du av Anne-Lie Högberg

 
Jag tycker mycket om relationsromaner och den här boken har legat högt upp på min läslista ett tag, men pga jobb och studier så har jag inte riktigt haft tid att nöjesläsa böcker. Nu såhär i terminsslutet så hinner jag mycket mer, och NU kan jag börja läsa. Och som jag läser! Har betat av flera böcker på nolltid nu för att det är så himla roligt. Jag har just läst ut Anne-Lie Högbergs debutroman Det kommer aldrig mer vara du och det var en härlig läsupplevelse.
 
Handling (kopierad från adlibris):
Agnes och Oscar åker till de goda vännerna Lisa och Tom med sina tre barn för att fira midsommar. Mitt i natten berättar Oscar att han älskar Lisa. På mindre än två veckor har Agnes flyttat, bytt jobb och påbörjat ett nytt liv. 

Övergiven och med krossat hjärta ska hon ta hand om jobb, barn - och sig själv. Hon tvingas också inse att väninnan inte bara fått Oscar utan även blivit styvmamma till hennes barn.

Samtidigt undrar hon vad hon egentligen känner för Martin, Oscars kompis, som allt oftare finns till hands med starka armar och tröst. Som om inte livet är nog komplicerat träffar hon även Tobias på en resa till Kanarieöarna. Agnes märker snart att det inte lätt att gå vidare när det som inte fick hända just gjort det.

"Det kommer aldrig mer vara du" är en relationsroman om att gå stark ur motgångar. Och att skillnaden mellan motvind och medvind kan bero på åt vilket håll man står.

Mitt omdöme:
Relationsromaner är min grej. Verkligen, för jag lär mig så mycket av dem. Om mig själv såväl som om andra. Den här boken handlar om en smärtsam skilsmässa och om att ta sig vidare. Då jag själv gått igenom en skilsmässa så känner jag så väl igen mig i känslorna av sorg, vanmakt, ilska och oro för barnen som beskrivs i boken. Anne-Lie beskriver det så bra och man riktigt känner Agnes smärta, men man känner också hoppet och den spirande lyckan som kommer efter ett tag. Att skriva om en så smärtsam sak som en skilsmässa är svårt, men Anne-Lie gör det med bravur.
 
Det här är en riktig sommarpärla som ska avnjutas i hängmattan, och var beredd på att den kommer väcka tankar i dig, för det gör den. Mycket bra Anne-Lie! Skriv mer, för det här var bra. Mycket bra!
 
Betyg:
4 av 5