Julsmaskens från Jordanien

I år firade vi ju jul i Jordanien. Ett annorlunda och jättehäftigt land som vi kommer åka tillbaka till och bekanta oss mer med.
 
Hotellet vi bodde på hade ordnat ett jättefint julbord på julafton med internationell mat, MEN de hade faktiskt också GRAVLAX! Min jul var räddad! Tyvärr fanns ingen gravlaxsås, men det gjorde inget. Bara att få sitta där i Jordanien och äta gravlax på julafton, det var härligt.
 
dessertbordet gick inte av för hackor det heller. Här är ett axplock av vad som fanns. Jag var så himla mätt efter maten så jag orkade inte äta så mycket.
 
"Merry christmas-plattan" och den rosa julgranen var av choklad. Det blå var en macaron på en pinne. Under den rosa julgranen: en "chokladskål" med chokladmousse, minimaräng och syltade apelsinskal, sparyat med guldfärg. I vita skålen en crème caramel med moccasmak. Himmelsk! Nederst en "chokladskål" med hallonmousse och en marängsnurra sprayad med guldfärg och med "strössel" i olika färger. Allt var så himla gott. Kom ihåg att det här är en kraftigt förstorad närbild, så alla de här rätterna var ju små munsbitar bara.
 
 
 

En mini-glaspinne med våffla i olika färger och någon slags fruktmousse inuti. Populär bland barnen...


Saknar allt det goda just nu...