Toscana tur och retur av Åsa Hellberg

Toscana tur och retur
 
Den här boken: Toscana tur och retur, som är Åsa Hellbergs femte bok, läste jag ut för ett par veckor sedan, och jag har liksom gått och sugit på karamellen ett bra tag nu innan jag kommer mig för att skriva en recension. För det här är en riktigt god karamell som ger mersmak.
 
Handling (kopierad från adlibris.se):
Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit.

Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt.

Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor … Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont.

Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly från sitt förflutna
 
Mitt omdöme:
Åh vad jag tyckte om den här boken! Det var bara att sitta ner och åka med i handlingen från första sidan till den sista. En ljuvlig feelgoodroman som verkligen fick mig att må bra och njuta av språket, handlingen och de härliga karaktärerna. Ska ni läsa en ljuvlig bok i hängmattan (eller på stranden, i solstolen, poolen, soffan, tunnelbanan... ja, var ni nu än läser böcker någonstans), så välj den här boken och LÄS!
 
När jag njöt mig igenom den här boken så fick jag så härliga inre bilder, och jag föreställer mig att den här boken skulle göra sig alldeles fantastisk som film! Vyerna från Toscana, slottet, maten, kärleken ... Kan inte bli fel. Kan man hoppas ...?!
 
Betyg:
5 av 5
1 Anonym:

skriven

Tack snälla Nina! Kram

Svar: Tack själv! Kram
Nina

Kommentera här: