Inspiration eller transpiration, AKA skrivtorka och annan torka

I denna värme är det inte lätt att försöka få ner något vettigt på datorn. Det är varmt att ha den i knät, så jag svettas ännu mer än vad jag redan gör, och därför skippar jag den. Att sitta vid bordet och skriva är inget alternativ, jag skriver bäst i soffan. Nöjesskriver alltså. När jag skriver uppsatser och sånt då sitter jag vid bordet, men det är mer av praktiska skäl; jag behöver plats med alla papper och böcker! Det får jag inte plats med i soffan. Men "nöjesskrivning" - nej, det gör jag i soffan.
 
Inspiration? Nä. Not so much. Nu skriver ju alla etablerade författare (och aspirerande författare med för den delen) att det är rumpan på stolen som gäller. Om man ska vänta på att få inspiration så får man vänta och då blir inget gjort. Allt det vet jag redan, men ändå är det svårt. Det är egentligen bara att se det som ett jobb och sätta igång. Men jag har faktiskt semester, och då behöver jag inte jobba. Ja, ni hör ju dilemmat. Faktum kvarstår att det är mycket annat att göra just nu som jag måste prioritera.
  • Huset ska säljas, och då behöver vi rensa och piffa till, både inomhus och utomhus.
  • Sonen ska åka en vecka till sin faster i norrland imorgon - allt som behöver fixas inför den resan... Gulp.
  • Maken och jag ska till Berlin på tisdag. Allt som behöver fixas inför den resan... Dubbelgulp.
Ja, så ser det ut. Det är mer perspiration än inspiration just nu.
1 Elisabet Nielsen:

skriven

Och ibland kan det vara så enkelt att det inte går något vidare att skriva eftersom processen i huvudet ännu inte är färdig. Typ "planläggningsprocess pågår, vänligen försök att inte göra någonting oövertänkt som kullkastar planerna innan den är klar".

Svar: Haha. Ja exakt. Att planera manuset är A och O. Det är så viktigt att planera bra, för det blir så mycket enklare att skriva sedan när det är uppstyrt.
Nina

Kommentera här: