Frukost!

God morgon på er, vackra människor. Hoppas ni sovit gott? Jag har sovit lite sisådär ska jag väl säga. Katten bökar runt i sängen på natten, och dessutom är jag lite förkyld så jag vaknar med snustorr mun eftersom jag sovit med munnen öppen pga täppt näsa. En dag kan ju börja bättre, men fördelen är ju att jag har sportlov och då kan jag vila en stund på eftermiddagen. 
 
Idag till frukost blev det en grön smoothie och en macka på rotfruktsbröd (jättegott!) med mandelsmör och chia/grapefruktmarmelad. Supergott och supernyttigt.
Smoothien:
2 dl ekologisk havremjölk
en rejäl näve färska ekologiska spenatblad
3 ekologiska dadlar
1 liten ekologisk banan
3/4 dl kvarg
1 dl fryst mango
1 nypa ekologiskt vaniljpulver
 
Mixa ihop ordentligt.
 
 
 
Jättegott bröd med färre kolhydrater. Finns med rödbeta/morot också.
 
                                                                                                                                                        Chiamarmeladen gjorde jag av 1 hackad ekologisk grapefrukt, 4 msk chiafrön och 1-2 tsk agavesirap. Bara blanda ihop och låt stå kallt tills den blivit lite tjock. Helst över natten. 
 


Jag vet att marmeladen inte ser så himla kul ut, men den är godare än den ser ut! :) Och mandelsmör på mackan istället för vanligt smör är en riktig höjdare! MUMS!                                                                                                                                                         
Idag ska jag ta och börja nosa lite på min uppsats tänkte jag. Vilket innebär att jag måste börja leta upp litteraturen jag ska använda mig av och se om de finns här i Stockholm någonstans...
 
Det ska jag ägna min dag åt. Vad ska du hitta på?

Kommentera här: